Activiteiten

God is Real Tour Nederland

Tijdens de God is Real Tour Nederland hebben we op diverse plaatsen gesproken en mensen dichter bij Jezus mogen brengen door middel van onze getuigenis. De onderstaande foto’s zijn van gemeentes o.a. in Amsterdam, Den Haag, Apeldoorn en de Betteld.

Update van de God is Real tour in Amerika:

Huisgemeente in New York

In New York hadden we een hele gezegende samenkomst in een huisgemeente met tieners en hun ouders. Eén van de meisjes kwam na afloop naar ons toe en vertelde dat het voor haar heel verfrissend was om hedendaagse verhalen over God te horen. De persoonlijke ervaringen die wij met God hebben gehad raakten haar echt. Voor dit meisje was het iets nieuws om te horen in vergelijking met de preken die ze doorgaans altijd hoorde.

Kerk van de Zevende-dags Adventisten in Gunnison, Colorado

De eerste dienst die we in Colorado hadden was bij een kerk van de Zevende-dags Adventisten. Het was een hele aardige en liefdevolle groep medegelovigen. We hadden het erg naar onze zin en we hebben veel met ze gelachen. Die ochtend deelden wij onze getuigenissen en mochten we voor een man bidden die het nodig had.

De New Song kerk

De volgende dag kregen we de mogelijkheid om ons getuigenis te delen in de New Song kerk. Na de dienst en in de dagen erna hadden we veel mooie gesprekken met mensen die vertelden dat de getuigenissen hen echt geraakt hadden. De voorganger van deze gemeente had in Colorado alles voor ons geregeld en we zijn hem met zijn vrouw erg dankbaar voor hun gastvrijheid.

Bijbelstudie groep

Twee dagen later, op een dinsdagavond waren we uitgenodigd een Bijbelstudie. Met een hele fijne groep mensen hadden we eerst samen gegeten. Ongeveer anderhalf uur lang deelden we verhalen en konden de mensen vragen stellen over ons avontuurlijke leven met God.

Western State Colorado University

Op Woensdagavond werden we gevraagd om ons getuigenis te delen met studenten van de Western State Colorado University. Er waren gelovige en ongelovige studenten en ze waren allemaal heel open om over God te horen. We  kwamen erachter dat veel van hen door een lastige tijd gingen en in hun schoolperiode gevoelig zijn voor de verleidingen die op hun pad worden gebracht. Toen we hun verhalen hoorde, hoe sterk die worsteling is om in die studententijd Jezus te blijven volgen, reazileerden wij ons dat ‘college ministry’ heel erg belangrijk is. We zagen namelijk dat onze getuigenissen hen hoop gaven en ze dichter bij Jezus brachten. Het was echt een gezegende avond!

Een bijzondere ontmoeting in de Ol’ Miner Steakhouse

Tijdens onze week in Colorado werden we uitgenodigd voor een lunch met een vrouw die tijdens op zondag in de kerkdienst was. Terwijl we in de auto zaten deed zij een gebed en vroeg God om Hij ons naar de het juiste restaurant wilde leiden om te gaan eten. We belandde in een restaurant genaamd Ol’ Miner Steakhouse. Terwijl wij aan het eten waren kwam er een wat oudere mevrouw naar ons toe en knoopte een gesprek aan. Ze vertelde ons dat ze 91 jaar oud was en dat ze uit een familie komt die al drie generaties atheist zijn. Vervolgens besloot Chris om een aantal verhalen te delen van atheisten die tijdens hun bijna-doodervaring Jezus hadden ontmoet in de hemel en dat zij vervolgens gelovig waren geworden. Deze vrouw was echt geraakt door deze verhalen en ze vertelde dat ze het niet zou vergeten. En zo werd er een zaadje geplant tijdens deze bijzondere, door God geleidde ontmoeting.

Hollywood, Californie

Terwijl wij op Hollywood Boulevard liepen ontmoette wij allerlei mensen. Een kleine groep was het evangelie aan het verkondigen, waaronder een vrouw uit Korea wiens man een voorganger is. De Heer had haar verteld om naar Hollywood te gaan en het goede nieuws op de straten te verkondigen. Ze was echt toegewijd aangezien dit al vele jaren deed. Een andere man die uit India kwam had dezelfde roeping en stond ook wekenlijks in Hollywood op straat. Op een gegeven moment raakte Chris in gesprek met de man in de zwarte kleding (zie bovenstaande foto). Deze man is dakloos, maar staat iedere dag met Bijbels op straat om God te dienen. Ondanks dat wij dakloos is, doet hij dit werk met een glimlach op zijn gezicht.

Het deed ons goed om te zien, dat zelfs in een plaats als Hollywood er mensen zijn die iedere dag op straat het goede nieuws verkondigen!

Een bijzondere ontmoeting in het vliegtuig

Tijdens onze terugvlucht van Los Angeles naar Amsterdam hadden me een bijzondere ontmoeting in het vliegtuig. Kort nadat we waren ingestapt raakten we in gesprek met Margeret, de vrouw die naast ons zat. Het bleek dat zij voorganger was en dat ze een sterk profetische gave had. Binnen no-time wisselden we verhalen uit wat God in onze levens had gedaan en deelden we ons getuigenis. Margeret was zo onder de indruk dat ze ons uitnodigde om tijdens de volgende God is Real tour met haar samen te werken en in haar kerk en in andere kerken te komen spreken. De dag ervoor waren wij al bezig met het plannen van de volgende reis, dus dit was echt een geschenk uit de hemel. Hierna vertelde ze ons dat ze Gods aanwezigheid kon ervaren op het moment dat wij naast haar kwamen zitten en dat we niet verbaasd moesten zijn als God via haar tot ons zou spreken tijdens de vlucht. Voordat we het wisten was het zover en vertelde ze dingen die God tot haar sprak over ons leven en over ons karakter. En alles wat ze zij klopte exact. In het verleden hadden wij beiden wel eens met mensen gesproken die profetische gaven hadden, maar deze ervaring was echt iets anders. Ze vertelde ons ok dat we ons nergens zorgen over hoevden te maken en dat onze bediening heel vruchtvol zou zijn. Ze gaf ons vele tips en bemoedigingen. Allerlei vragen waren beantwoordt via Margereth, het was echt ongelovelijk bijzonder. We zien er echt naar uit om haar in de toekomst, bij onze volgende reis naar Los Angeles weer te ontmoeten!